Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia rakott burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 3 db főtt tojás
  • só
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg margarin
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt
Francia rakott burgonya

Elkészítése

A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.

A kis fej hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, kicsit átsütjük, majd levesszük a tűzről. A megfőtt burgonyát leszűrjük.

A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd a főzőtejszínnel és tejjel felengedjük, és lassú tűzön besűrítjük. Sóval és borssal ízesítjük.

A burgonyát, tojást és kolbászt hozzákeverjük a besamel mártáshoz. Egy hőálló edényt olajjal kikenünk, morzsával meghintjük, és beleöntjük a mártásos keveréket.

A tetejére egy pohár tejfölt összekeverünk egy tojássárgájával, és ezzel leöntjük az ételt. Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Az elkészült ételt forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/francia-rakott-burgonya/