Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia sajtos rakott burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál bors
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • 1 teáskanál só

Elkészítése

A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom, a fokhagymagerezdeket apróra vágom (nem zúzom). Egy tepsi alját beborítom a burgonyakarikákkal, megsózom, kevés fokhagymadarabkát szórok rá, majd meghintem reszelt sajttal és törött borssal. A rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalókból tart.

Ezután a tejet felforralom, majd ha kissé kihűlt, hozzáöntöm a közben habosra kevert tojást. Ezzel az öntettel lelocsolom a burgonyát. Ezután az előmelegített forró sütőbe tolom, és fedetlenül pirítom 25 percig, illetve addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Amikor már majdnem készen van, megszórom apróra szétmorzsolt vajjal és reszelt sajttal, majd már csak addig pirítom, amíg a vaj elolvad a tetején. Kockákra vágva tálalom. Aki szereti a sok sajtot, a tányérján még megsajtozhatja.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/francia-sajtos-rakott-burgonya/