Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli pulyka felső comb
- 1 fej hagyma
- 2 pár virsli
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 kanál tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teás kanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet majoránna, és kakukkfű
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst (pörkölthöz valónál kisebb) darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.
Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a tejfölt, valamint a zúzott fokhagymát is.
Sózzuk, borsozzuk, és kevés majoránnával, valamint kevés kakukkfűvel ízesítjük. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzátesszük, és átforgatjuk.
Ha túl sűrűnek találnánk, kevés alaplével hígíthatunk rajta. Akkor jó, ha bőséges a szaftja.
Rizzsel, vagy kifőzött száraztésztával tálaljuk. Mindenképpen olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bő szaftot.

