Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt húsos rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg rizs
  • 30 dkg füstölt hús
  • 6 db füstölt virsli
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg kukorica
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • őrölt kömény
  • kurkuma
  • majoránna
  • gyömbér
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • só
  • bors

Elkészítése

A rizst és a metéltre vágott füstölt húst felforrósított zsiradékon mégpirítom. Forró vízzel vagy forró alaplével (kb 6 dl) felöntöm.

A sajton és a virslin kívül, minden hozzávalót apróra vágva belekverek a rizses-húsos alapba. Kicsi lángon illetve lángelosztón sűrűn kevergetve puhára főzöm.

Amikor már majdnem teljesen beitta a levét, akkor hozzákeverem a virsli karikákat.

Ha teljesen beszívra a levét és kellően puha, akkor az egészet átöntöm egy tűzálló tálba. Ráreszelem a sajtot és forró sütőben pirosra sütöm.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fustolt-husos-rizotto/