Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (Ha van rá lehetőség, akkor bárány)
- 15 dkg főtt barna rizs
- 1 ek garam masala fűszerkeverék (otthon is elkészíthető fűszerkeverék fahéjból, szegfűszegből és borsból)
- 1 tk őrölt koriander
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- só, olaj
- őrölt bors
- 1 ek aprított petrezselyem zöldje
Díszítésnek:
- petrezselyem zöldje és citrom
Elkészítése:
Jó alaposan dolgozzuk össze az összes összetevőt, majd 12 kis adagra osszuk, és formázzuk meg. Serpenyőben forgatva aranybarnára sütjük.
Pálcikákra fűzünk kettőt-kettőt.
A citrommal és petrezselyemmel salátával díszítjük és tálaljuk.
[box style=”info”]A kebab vagy kebap arab eredetű húsétel. Általában birkahúsból készül, és erősen fűszerezett. Formája lehet hosszúkás vagy gömbölyű. Általában nyársra vagy pálcikára felhúzva sütik meg, sokszor nyílt tűzön.[/box]

