Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • oregánó
  • vegeta
  • 300 ml paradicsomszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zeller
  • olaj
  • só

Elkészítése

A darált húst egy edénybe helyezzük. Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a tojást. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, köményt.

Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

A gombócokat vegetás vízben előfőzzük.

A másik fejvöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és kb 1 dl vízzel. A szószt oregánóval, bazsalikommal, apróra vágott zellerrel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.

A mártást felforraljuk, majd ezután belehelyezzük az előfőzött húsgombócokat. Ezután még 15 percig főzzük, szükség szerint a mártás további víz hozzáadásával hígíthatjuk.

A kész mártásos húsgombócot kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fuszeres-husgomboc-pikans-paradicsomos-martasban/