Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres kolbászkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • fokhagyma
  • majoránna
  • só
  • bors
  • vaj (a sütéshez )
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 db alma
Fűszeres kolbászkák kelkáposztás burgonyával és almapürével

Elkészítése

A darált húst úgy fűszerezzük, mintha fasírozottat készítenénk, de nem teszünk bele pirospaprikát. Hozzáadunk egy kevés zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható legyen. Kis kolbászkákat készítünk belőle, és olajban kisütjük.

Közben a burgonyát meghámozzuk és megfőzzük. Egy külön edényben megpároljuk a csíkokra vágott kelkáposztát. Amikor kész a burgonya, pürésítjük és hozzákeverjük a párolt kelkáposztát.

Az almát megfőzzük egy kevés citromos vízben, és ha szükséges, egy kevés cukorral ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.

Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fuszeres-kolbaszkak-kelkaposztas-burgonyaval-es-almapurevel/