Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gin tonikos fogas céklával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 darab borókabogyó
  • 1 dl gin tonic
  • 200 g fogasfilé
  • 2 cl olívaolaj
  • 2 cl citromlé
  • 0,5 cl balzsamecet
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 150 g cékla
  • 150 g sárga cékla
  • tengeri só (durva szemű)

Elkészítése

A fogasfilét 20 százalékos sóoldatba (8 dl vízhez 20 dkg só) tessszük két órára. Utána jeges vízben kiáztatjuk, hogy ne legyen durván sós az íze és felszeleteljük.

A tonick-ot és a citrom levét a borókabogyóval durvára turmixoljuk és hozzáadjuk az olívaolajat.

Ebbe a marinádba tesszük a felszeletelt fogasfilét egy napra.

A különféle színű céklákat héjukban 180 fokos sütőben, fóliában puhára sütjük kb 40-50 perc alatt. Meghámozzuk és felszeleteljük.

A bordó céklát krémesre turmixoljuk a zöldségalaplével és balzsamecettel.

A színes céklát ízesítjük a citromlével és az olívaolajjal.

A kész alapanyagokat tányérra rendezzük pár zöld salátalevéllel, illetve savanyított borókabogyóval.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gin-tonikos-fogas-ceklaval/