Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombapaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítése

A megmosott gombát szeletekre vágjuk, egy edényben olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk.

Beletesszük a felszeletelt gombát és paprikát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, és meghintjük pirospaprikával.

30 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, majd a liszttel, és a gombához adjuk. Összekeverjük, és felforraljuk. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombapaprikas/