Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombaragu alatt sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
  • 6 db csirke felsőcomb (70 dkg)
  • 25 dkg gomba (szeletelve)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld (aprítva)
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • olaj
  • fűszerek (só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk)

Elkészítése

A burgonyákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy jénaiba vagy tepsibe tesszük. Tetszés szerinti fűszereket szórunk rá. Nálunk ezek kerültek rá: só, kömény, vöröshagyma granulátum, füstölt pirospaprika, cayenne bors és őrölt fekete bors. Kevés olajat vagy más zsiradékot öntünk rá és alaposan összeforgatjuk.

A húsokat megmossuk, az esetlegesen rajtuk maradt tollakat leszedjük. Megszórjuk a grill fűszerrel, kevés zsiradékkal meglocsoljuk és jól összeforgatjuk, majd rátesszük a burgonya tetejére.

Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani a meghámozott és felaprított hagymát. Amikor már kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Pár perc után felöntjük a tejszínnel. Sózzuk és hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet. Kb 5 percig forraljuk.

A gombás ragut a húsok tetején elosztjuk, majd rátesszük a jénai tetejét vagy alufóliával befedjük a tepsit és 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 1 órán át sütjük, majd levesszük a fedelét az edénynek, 200 fokra levesszük a hőmérsékletet és kb 15 percig sütjük még az ételt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombaragu-alatt-sult-csirkecomb/