Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-csirkemájas krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl tejföl

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, és karikákra szeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 3 evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt csirkemájat, majd később a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig pároljuk. Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk, majd egy réteg szeletelt krumplit fektetünk bele. Erre kerül a gombás csirkemáj, amelyet szintén megsózunk, majd a maradék krumplival lefedjük.

A serpenyőben maradt szaftba belekeverjük a tejfölt, és ezzel meglocsoljuk a krumplis rakott ételt. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, míg aranybarnára nem pirul a teteje.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombas-csirkemajas-krumpli/