Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-húsos pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg disznóhús
  • 25 dkg csiperke gomba
  • ízlés szerint só
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kisebb paradicsom
  • fűszerpaprika
  • 5 ek napraforgó olaj
  • tej
  • 2 ek finomliszt
  • 1 kisebb paprika (lehet csípős is)
  • 5 dl víz


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, az olajban megpirítjuk. Amikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk az őrölt paprikát, elkeverjük gyorsan, és ráöntjük a vizet.

Hozzáadjuk a feldarabolt húst, az apróra vágott paradicsomot, és a paprikát. Félkészre főzzük a húst, majd hozzáadjuk a feldarabolt, megpucolt csiperke gombát.

Amikor minden megfőtt, egy kis edényben a lisztet és a tejet simára keverjük, hozzámerünk a pörkölt szaftból, elkeverjük, és hozzáadjuk a pörkölthöz. Ízlés szerint sózzuk, majd még pár percen át hagyjuk főni, hogy az ízek picit összeérjenek.

[box style=”info”]Tálalni lehet zöldségekkel, krumplipürével, rizzsel, vagy akár tésztával is.
A vizet ízlés szerint adagolhatjuk, attól függően, hogy ki mennyire szereti hígan a pörköltet.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombas-husos-porkolt/