Elkészítése
A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félig megpirítom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, és tovább pirítom. Ezután felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával.
Miután felforrt, a tejföl felét kevés liszttel elkeverem, és ezzel behabarom az ételt. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és a hús teljesen meg nem puhul.
A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm. Egy közepes tepsit kivajazok, majd elkezdem rétegezni az ételt: egy sor szeletelt krumplit helyezek az aljára, erre jönnek a szalonnakockák a zsírjával együtt, majd ráöntöm a mártást.
A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére krumpliszeletek kerülnek, amelyeket megkenek a tejföl másik felével, és reszelt sajttal szórom meg. A krumplirétegeket sóval ízesítem.
Végül alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.
