Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Gombás-húsos tepsis burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félig megpirítom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, és tovább pirítom. Ezután felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával. Miután felforrt, a tejföl felét kevés liszttel elkeverem, és ezzel behabarom az ételt. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félig megpirítom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, és tovább pirítom. Ezután felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával.

Miután felforrt, a tejföl felét kevés liszttel elkeverem, és ezzel behabarom az ételt. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és a hús teljesen meg nem puhul.

A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm. Egy közepes tepsit kivajazok, majd elkezdem rétegezni az ételt: egy sor szeletelt krumplit helyezek az aljára, erre jönnek a szalonnakockák a zsírjával együtt, majd ráöntöm a mártást.

A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére krumpliszeletek kerülnek, amelyeket megkenek a tejföl másik felével, és reszelt sajttal szórom meg. A krumplirétegeket sóval ízesítem.

Végül alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is