Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-húsos tepsis burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg darált hús
  • 10 közepes szem burgonya
  • füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • sajt
  • só
  • bors
  • oregánó
  • 1 fej vöröshagyma
  • liszt (a habaráshoz )
  • margarin (a tepsi kenéséhez )

Elkészítése

A hagymát a darált hússal nagyméretű serpenyőben félig megpirítom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, és tovább pirítom. Ezután felöntöm 2-3 pohár vízzel, majd ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és a felaprított fokhagymával.

Miután felforrt, a tejföl felét kevés liszttel elkeverem, és ezzel behabarom az ételt. Addig főzöm, míg sűrű mártást nem kapok, és a hús teljesen meg nem puhul.

A szalonnát apró kockákra vágom, és külön serpenyőben ropogósra sütöm. Egy közepes tepsit kivajazok, majd elkezdem rétegezni az ételt: egy sor szeletelt krumplit helyezek az aljára, erre jönnek a szalonnakockák a zsírjával együtt, majd ráöntöm a mártást.

A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére krumpliszeletek kerülnek, amelyeket megkenek a tejföl másik felével, és reszelt sajttal szórom meg. A krumplirétegeket sóval ízesítem.

Végül alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben készre sütöm.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombas-husos-tepsis-burgonya/