Elkészítése
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, enyhén megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. Hozzákeverjük a tojást, a reszelt sajtot, a gombás hagymát, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük.
A masszából gombócokat formázunk, és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
A körethez a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a tejföllel simára keverjük, hogy krémes pürét kapjunk.
Tálalás:
A tányér két oldalára kör alakban halmozunk a krumplipüréből. A püré közepére egy-egy húspogácsát helyezünk. A krumplit olívabogyó-karikákkal díszítjük, a zöldpaprikaszeletekkel pedig virágszárat formázunk. Végül fodros petrezselyemmel színesítjük az összhatást.
