Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás húspogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darálthús
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Körethez

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • só

Díszítéshez

  • 1 db zöld paprika
  • olívabogyó
  • fodros petrezselyemzöld

Elkészítése

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, enyhén megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. Hozzákeverjük a tojást, a reszelt sajtot, a gombás hagymát, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük.

A masszából gombócokat formázunk, és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

A körethez a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és a tejföllel simára keverjük, hogy krémes pürét kapjunk.

Tálalás:

A tányér két oldalára kör alakban halmozunk a krumplipüréből. A püré közepére egy-egy húspogácsát helyezünk. A krumplit olívabogyó-karikákkal díszítjük, a zöldpaprikaszeletekkel pedig virágszárat formázunk. Végül fodros petrezselyemmel színesítjük az összhatást.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombas-huspogacsa/