Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna, lehetőleg húsos
- 1-2 fej hagyma
- 3-4 szem paradicsom
- 4-5 paprika
- 1 zöldpaprika
- 8-10 karika kolbász
- rizs
- tárkony
- só
- bors
- kevés vaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük.
A szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a kolbászt, majd puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rizst átmossuk és lecsepegtetjük, majd kevés zsiradékon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Főzés közben hozzáadjuk a fűszereket és sűrűn kevergetve készre főzzük.
30 perc alatt egy nagyon ízletes és egészséges ételt kaphatunk.


