Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás rakott csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 doboz natúr sajtkrém (vagy 20 dkg trappsita )
  • só
  • bors
  • 0,5 kg gomba
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1,5 kg burgonya
Gombás rakott csirkemell kép

Elkészítése

Először előkészítjük az összes hozzávalót: a húst megmossuk, felszeleteljük, ha szükséges, kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát és a gombát vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát karikára szeleteljük.

Rétegezés

A tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal. Az első réteg a burgonya lesz, amelyet sózunk és borsozunk, majd megszórjuk a vöröshagyma és a fokhagyma felével. Erre jön a húsréteg, amit szintén fűszerezünk, majd újra rászórjuk a hagymák maradékát, és végül a gombával borítjuk be az egészet. Ne felejtsük el minden sort külön fűszerezni, hogy minden réteg ízes legyen.

A tepsit fóliával lefedjük, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 40 percig sütjük. Ezután elkészítjük a mártást: a főzőtejszínt, a reszelt sajtot és a tojást összekeverjük, és ha a keverék túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígítjuk. Ezt a mártást is ízlés szerint fűszerezzük.

A mártást a hús tetejére öntjük, majd a fóliát levesszük, és további 20 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Sztori

Ez egy gyors megoldás volt, amikor nem igazán volt kedvem főzni, így mindent egy tepsibe raktam. Az eredmény azonban egy ízletes, laktató étel lett!

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombas-rakott-csirkemell-2/