Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb
  • 25 dkg gombakonzerv
  • 15 dkg szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • só
  • bors

Elkészítése

A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és a töpörtyűt kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Szükség szerint felöntjük vízzel, és majdnem puhára pároljuk. A felszeletelt gombát hozzáadjuk, és a hússal együtt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, összeforraljuk, végül belekeverjük a kisütött töpörtyűt. Galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombas-tokany/