Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-zöldséges rizses hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 tasak vegyes  mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
  • 0,5 paprika
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 ek  olaj
  • 2 dl-es  pohár jázmin rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipetnyi szárított lestyán por
  • 1-2 nagy csiperke gomba
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kisebb darab póréhagyma
  • 1-2 szelet sárga- és piros paprika
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

Rizibizi készítése:

A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.

Az olajba dobjuk a póréhagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lestyánt, beletesszük a mirelit zöldséget, majd  ráöntünk  kb. 1 dl vizet, és  5 percig  pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, és egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.

Gomba készítése:

Vágjuk fel a hagymát, a paprikát, és pirítsuk meg az olajon. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a gombát is daraboljuk fel, majd adjuk hozzá, és  szórjuk meg petrezselyemzölddel. Hagyjuk kicsit főni, míg összefonnyadnak a darabok, és levet eresztenek. A végén, ha szükséges, utána ízesítünk.

Csirkemell készítése:

A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, szárított lestyánporral megszórjuk, és állni hagyjuk.  Fél órás pihentetés után olajon hirtelen megsütjük.

A rizibizit, a gombát és a csirkemellet jól összekeverjük, és együtt átmelegítjük, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombas-zoldseges-rizses-hus/