Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött hagyma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 közepes vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • só
  • bors

Elkészítése

A hagymákat meghámozzuk, tetejüket levágjuk, és közepüket kiszedjük, csak félujjnyi vastag burok maradjon. (A kivájt hagymarészt máshoz használjuk fel.)

A vajban sóval, borssal addig pároljuk a megtisztított, apróra vágott gombát, amíg saját levét el nem főtte, majd a paradicsompürével összekeverjük. (Akkor jó, ha jó fűszeres ez a töltelék.) A hagymák üregébe töltjük, és a tálat lefedve vagy alufóliával beburkolva, a forró sütőben erős lánggal megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombaval-toltott-hagyma/