Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött kelkáposzta levél recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tenyérnyi kelkáposzta levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zsemle
  • 5 cm póréhagyma
  • 4 db nagy gomba
  • 4 db közepes burgonya
  • 3 tojás
  • kevés zsiradék
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • tejföl
  • só
  • bors

Elkészítése

A kelkáposzta leveleket félig megfőzzük.

A burgonyát hámozva, karikára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A zsemlét apró kockára vágva megpirítjuk.

A vöröshagymát apróra, a póréhagymát félkarikára vágva félig megpároljuk kevés zsiradékon. Beletesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát és kb 5-10 percig pároljuk. Utána belekerül a zsemlekocka, átforgatjuk és beleöntjük a felvert tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk. Addig sütjük, ameddig a tojás majdnem teljesen meg nem keményedik.

A kész tölteléket a kelkáposzta levelekbe töltjük, mint a töltött káposztát szoktuk.

Egy sütőedény kicsit kikenünk zsiradékkal, majd belerendezzük a főtt burgonyát és a tetejére rátültetjük a megtöltött leveleket.

A serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, teszünk fél evőkanál zsiradékot, két evőkanál tejfölt és összemelegítjük, majd rákenjük a töltelékek tetejére.

200 fokon kb 20-25 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombaval-toltott-kelkaposzta-level/