Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött tök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kicsi tök (tölteni való)
  • 35 dkg gomba
  • 3 főtt tojás
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 dl tejföl
  • só
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • pár csepp ecet

Elkészítése

Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beletesszük, és megsózzuk. Két deci vízzel felengedjük, és egy fél óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön.

Ezután zsírjára sütjük, és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte.

A tűzről levéve, hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást meg a kockákra vágott főtt tojásokat. Ha kell, utánasózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és forrásban levő ecetes vízbe téve, öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és a maradék tejföl meg egy nyers tojássárga keverékével leöntjük. A sütőben az egészet megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gombaval-toltott-tok/