Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, hogy egy formázható keveréket kapjunk. A töltelékhez a hagymát és a többi hozzávalót felaprítjuk. Az olajon vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk az […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.28.

Tésztához

Töltelékbe

Elkészítése

A tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, hogy egy formázható keveréket kapjunk. A töltelékhez a hagymát és a többi hozzávalót felaprítjuk. Az olajon vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és felengedjük vízzel (nem baj, ha sok a lé). Ha megfőtt, akkor a léből kiszedjük a tölteléknek valókat (a sűrűjét), és esetleg egy kis kanál tejföllel elkeverjük, de ne legyen folyós!

A tésztából kézzel kis lapokat formázunk, amibe beletöltjük a tölteléket, majd gombócokat formázunk (úgy mint a szilvás gombócnál). A gombócokat sós, forró vízben kifőzzük. A megmaradt lébe (amiben a tölteléket megfőztük) egy kanál tejfölt keverünk, és ezzel a finom, fűszeres tejfölös szafttal tálaljuk a megfőtt gombócokat.

Ez egy finom és laktató étel! Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is