Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Göngyölt darált hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg darált hús 2,5 dl tej só ízlés szerint sok bors 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva 20 dkg gépsonka szeletelve 20 dkg sajt kb 1 dl tejföl Elkészítése: A húst előző nap összegyúrjuk a tejjel, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel, lefedjük és másnapig hűtőbe tesszük. Egy darab alufóliát elterítünk, téglalap alakúra igazítjuk rajta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2,5 dl tej
  • só ízlés szerint
  • sok bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 20 dkg gépsonka szeletelve
  • 20 dkg sajt
  • kb 1 dl tejföl


Elkészítése:

A húst előző nap összegyúrjuk a tejjel, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel, lefedjük és másnapig hűtőbe tesszük.

Egy darab alufóliát elterítünk, téglalap alakúra igazítjuk rajta a masszát kb 1 cm vastagságban, majd ráterítjük a szeletelt sonkát és megszórjuk a reszelt sajttal.

Óvatosan feltekerjük mint a piskótát (az alufóliát nem tekerjük közé, hanem alá nyúlva szépen hajtjuk), az alufóliával bevonjuk és betesszük sülni a 170 fokos sütőbe, pici vizet öntve alá. Mmikor félsülésben van, kb 35 perc után, rákenjük a tejfölt és visszatolva rózsaszínűre sütjük még kb 30 perc alatt.

Hidegen szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is