Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Göngyölt hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 ek sertés fűszerkeverék

A töltelékhez:

  • 2 tojás
  • kevés só
  • bors
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • 3 rozskeverékes zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • fogvájó


Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk és kicsit besózzuk, félretesszük.

Addig a töltelékhez a hagymát kockázzuk fel, és kevés olajon dinszteljük meg. A beáztatott zsemléket csavarjuk ki, tegyük a hagymához, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd a tojásokat üssük bele, és megint jól keverjük össze addig, míg össze nem áll.

Ezután levesszük a tűzről, és ha kihűlt, vízes kézzel mindegyik hús közepére halmozunk belőle, elkenjük, és feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Olajjal kikent teflon tepsibe rakjuk sorba, sertés fűszerrel megszórjuk mindegyik oldalát, és így rakjuk bele sorban a hústekercseket. Kevés vizet öntünk alá. Fóliával letakarjuk, és 180 fokon (alsó-felső sütés) 40 percig sütjük.

Ha kész, levesszük a fóliát és kicsit rágrillezünk, hogy legyen színe, de ne szárítsuk ki a húst. Letakarva tegyük félre 20 percre, azután tálaljuk burgonyapürével és savanyúsággal.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gongyolt-hus-2/