A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, majd vékonyra karikázzuk. A paradicsomot és a paprikát szintén szeletekre vágjuk. A sütőtál alját kibéleljük hagymakarikákkal, ráterítünk egy sor paradicsomot és paprikát. Erre kerül a fűszerezett krumpli, amit előzőleg ételízesítővel átforgattunk. A tetejére szórjuk a maradék paradicsomot és paprikát, valamint a héjas fokhagymagerezdeket.
A csirkecombokat kettévágjuk, és alaposan bedörzsöljük a görög fűszerkeverékkel. Ezután a krumpliágyra fektetjük őket. Néhány korty vizet öntünk a tál aljába, lefedjük alufóliával, majd közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon kb. egy órán át sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, és további időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a hús és a zöldségek szép színt kapjanak. A fokhagymagerezdek eközben teljesen megpuhulnak, így tálaláskor könnyen kinyomhatjuk a krémes belsejüket a krumpli tetejére.
Tipp
A görög csirkét kínálhatjuk friss salátával vagy egy szelet ropogós kenyérrel is. Ha szeretnénk még gazdagabbá tenni, a krumpli közé feta sajtot is morzsolhatunk.