Elkészítése
A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk néhány órára gyros fűszerkeverékkel. Amikor már elkészítettük a mártást és a pitákat, kevés olajon kisütjük a húst.
A tzatziki elkészítése
A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, a burgonyát hasábokra vágjuk. Az uborkát lereszeljük a héjával együtt, majd picit megsózzuk, hogy levet eresszen, amit kicsavarunk. Az uborkát hozzákeverjük a joghurthoz, majd hozzáadjuk 3-4 gerezd áttört fokhagymát, sót, borsot, egy teáskanálnyi citromlevet és olívaolajat. Az egészet jól összedolgozzuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A pita elkészítése
A pita hozzávalóit összegyúrjuk, majd 8-10 gombócot formálunk belőlük, és duplájára kelesztjük. Miután megkeltek, kinyújtjuk őket, és letakarva további 15 percet kelesztjük. Felmelegített serpenyőben (vagy sütőpapírral bélelt tepsiben) megszurkált pitákat világosra sütjük mindkét oldalukon. A kész pitákat konyharuhával letakarva tartjuk, hogy puhák maradjanak.
Összeállítás
A pitákat megkenjük a tzatzikivel, elosztjuk rajtuk a zöldségeket, a sült húst és a külön kisütött hasábburgonyát. Ezután tölcsér alakúra feltekerjük a pitákat, és alufólia segítségével rögzítjük.
Jó étvágyat!

