Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Granadír recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db burgonya
  • 400 g tészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 100 g szalonna (elhagyható)
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

A tészát szintén sós vízbe tesszük és al dente-re főzzük.

Egy kisebb serpenyőben vagy lábasban felhevítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és felaprított hagymát és puhulásig pirítjuk.

A tűzről levéve bőven meghintjük pirospaprikával és jól elkeverjük. Ezzel öntjük nyakon a burgonyát és tésztát, majd az egészet jól összekeverjük. Ha szügséges még utánsózzuk.

Reszelt sajttal és kovászos uborkával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/granadir/