Elkészítése
Hozzávalók:
Galuskához:
- 40 dkg finomliszt
- 2 tojás
- só ízlés szerint
- 3 dl víz
Krumplis rész:
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 80 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítése:
A lisztből a tojásokkal, sóval és a vízzel galuskatésztát keverünk. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, akkor leszűrjük.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
Olajon a hagymát megdinszteljük, pirospaprikával meghintjük. A burgonyát beletesszük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
Lefedve puhára pároljuk, majd összetörjük, és a kifőtt galuskával összekeverjük.

