Elkészítése
Az elkészítés előtt egy nappal a csirkecombokat sörös-mézes pácba tesszük, amit olajjal, sóval, borssal, valamint apróra vágott kakukkfűvel és zsályával ízesítünk. Ezt a pácot a hús jól magába szívja, így a csirkék másnapra ízletesek és omlósak lesznek.
A salátát a grillezés napján készítjük el, kb. 2-3 órával a fogyasztás előtt. Először kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt csípős kolbászt és a kockákra vágott cukkinit. Közepes hőfokon addig forgatjuk a serpenyőben, amíg a kolbász kiengedi a zsírt, és a cukkini megpuhul, de még kissé ropogós marad. Ezt az ételt sütés közben sóval és borssal fűszerezzük.
Amíg a kolbászos cukkini hűl, megpucoljuk az előre megfőzött és kihűtött tojásokat, amelyeket cikkekre vágunk. Ezeket egy üvegtálban összekeverjük a tetszés szerint felvágott paradicsommal és paprikával. Amikor a serpenyős étel kihűlt, hozzákeverjük a salátához, és friss bazsalikommal ízesítjük. A salátát fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Az öntethez lereszeljük a kígyóuborkát és a fokhagymát, majd kefirrel, sóval, snidlinggel és kevés citromlével összekeverjük. Ezt is hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek, amíg a hús sül.
Amíg a csirkecombokat kellemes társaságban, a teraszon sütjük, némi sörözés mellett, fontos, hogy időnként egy kevés sörrel locsoljuk meg a húsokat, hogy ne száradjanak ki. A megsült csirkehúst a friss, ropogós salátával tálaljuk, mindegyik tányérra teszünk a frissítő mártogatósból is. Az ételt grillezett kenyérrel kínáljuk, amely tökéletes kiegészítője lesz ennek a könnyű, nyári fogásnak.
Ez a frissítő, nyári étel tökéletes választás a családnak és barátoknak. Jó étvágyat kívánunk! 🙂
