Hozzávalók:
- 2 doboz konzerv vörös bab
- 1 doboz morzsolt kukorica
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db chili paprika
- só
- oregánó
- őrölt kömény
- 2-3 db babérlevél
- őrölt bors
- 20 dkg paradicsompüré
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Beletesszük a fűszereket és 8-10 percet főzzük. Ráöntjük a leszűrt babot és a kukoricát és készre főzzük.
Ha nagyon savas a paradicsompüré egy kis cukrot is tehetünk bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
[box style=”info”]Vegetáriánusok szalonna helyett étolajjal is készíthetik![/box]