Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyros

Gyros spenótos galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst felcsíkozzuk, fűszerezzük, majd egy serpenyőben megpároljuk. Ha már puha, egy evőkanál olajat öntünk alá, és összepirítjuk. A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a lisztet, spenótot, fokhagymát, sót, és annyi vizet, hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, és kb. 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, végül hozzákeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.05.

Gyros

Galuska

Öntet

Elkészítése

A húst felcsíkozzuk, fűszerezzük, majd egy serpenyőben megpároljuk. Ha már puha, egy evőkanál olajat öntünk alá, és összepirítjuk.

A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a lisztet, spenótot, fokhagymát, sót, és annyi vizet, hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, és kb. 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, végül hozzákeverjük az olajat, hogy ne tapadjon össze.

A tejfölt összekeverjük az ételízesítővel, az összetört fokhagymával, belemorzsoljuk a kaprot, és tálalásig lefedve a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a hús mellé teszünk a galuskából és az öntetből is.

Sztori

A családban nagy örömömre mindenki szereti a spenótot, de főzelék formában már unalmasnak találták. Mivel a galuska is nagy kedvenc, megleptem őket ezzel a nem mindennapi összeállítással! Látványos, könnyű elkészíteni, és nagyon finom! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is