Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyros spenótos galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gyros

  • 50 dkg sertéscomb (de természetesen lehet csirkemellből és bármilyen más húsból is)
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál gyros fűszerkeverék (én a Lidl-ben kapható pizza fűszerkeverékkel szoktam csinálni)

Galuska

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • só
  • 1 adag mirelit spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2 dl víz

Öntet

  • tejföl
  • ételízesítő
  • kapor
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A húst felcsíkozzuk, fűszerezzük, majd egy serpenyőben megpároljuk. Ha már puha, egy evőkanál olajat öntünk alá, és összepirítjuk.

A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a lisztet, spenótot, fokhagymát, sót, és annyi vizet, hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, és kb. 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, végül hozzákeverjük az olajat, hogy ne tapadjon össze.

A tejfölt összekeverjük az ételízesítővel, az összetört fokhagymával, belemorzsoljuk a kaprot, és tálalásig lefedve a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a hús mellé teszünk a galuskából és az öntetből is.

Sztori

A családban nagy örömömre mindenki szereti a spenótot, de főzelék formában már unalmasnak találták. Mivel a galuska is nagy kedvenc, megleptem őket ezzel a nem mindennapi összeállítással! Látványos, könnyű elkészíteni, és nagyon finom! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gyors-spenotos-galuskaval/