A húst felcsíkozzuk, fűszerezzük, majd egy serpenyőben megpároljuk. Ha már puha, egy evőkanál olajat öntünk alá, és összepirítjuk.
A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a lisztet, spenótot, fokhagymát, sót, és annyi vizet, hogy könnyű massza legyen. Csomómentesre keverjük. Sós vízbe nokedliszaggatóval kiszaggatjuk, és kb. 1 percig főzzük, miután a galuskák feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, végül hozzákeverjük az olajat, hogy ne tapadjon össze.
A tejfölt összekeverjük az ételízesítővel, az összetört fokhagymával, belemorzsoljuk a kaprot, és tálalásig lefedve a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a hús mellé teszünk a galuskából és az öntetből is.
Sztori
A családban nagy örömömre mindenki szereti a spenótot, de főzelék formában már unalmasnak találták. Mivel a galuska is nagy kedvenc, megleptem őket ezzel a nem mindennapi összeállítással! Látványos, könnyű elkészíteni, és nagyon finom! 🙂