Elkészítése
Előkészítés:
A krumplit meghámozzuk, majd fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. Sós vízben kb 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
Összeállítás:
Egy tepsit kivajazunk és az alját megszórjuk zabpehellyel. Belerétegezzük az előfőzött krumplit, enyhén megsózzuk, majd ráöntjük a tejszínt. A tejfölt kis halmokban a tetejére kanalazzuk.
A reszelt sajtot összekeverjük a pirospaprikával, majd egyenletesen a krumpli tetejére szórjuk.
Sütés:
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben figyeljük, hogy a sajt ne égjen meg.
Tipp:
Ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, a rétegek közé sonkát vagy pirított szalonnát is tehetünk. Zöldfűszerekkel, például kakukkfűvel vagy petrezselyemmel is ízesíthetjük.


