Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors tepsis krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg sajt (nálam trappista és füstölt vegyesen)
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • só
  • 1 mokkásnál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál zabpehely
  • diónyi vaj

Elkészítése

Előkészítés:

A krumplit meghámozzuk, majd fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. Sós vízben kb 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

Összeállítás:

Egy tepsit kivajazunk és az alját megszórjuk zabpehellyel. Belerétegezzük az előfőzött krumplit, enyhén megsózzuk, majd ráöntjük a tejszínt. A tejfölt kis halmokban a tetejére kanalazzuk.

A reszelt sajtot összekeverjük a pirospaprikával, majd egyenletesen a krumpli tetejére szórjuk.

Sütés:

A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben figyeljük, hogy a sajt ne égjen meg.

Tipp:

Ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, a rétegek közé sonkát vagy pirított szalonnát is tehetünk. Zöldfűszerekkel, például kakukkfűvel vagy petrezselyemmel is ízesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gyors-tepsis-krumpli/