Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (dagadó, vagy a lapocka)
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1,5 marék rizs
- 2 tojás
- só
- őrölt bors
- 1,5-2 kg tölteni való paprika
- 1/2 liter paradicsompüré
- zsír, liszt a rántáshoz
Elkészítése:
A tölteléknek valókat összegyúrjuk, majd a megmosott, kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük. (A töltelék a főzés során dagad, így ne töltsük túl, mert a paprikák különben kirepednek!)
A paprikákat sorba rakjuk a fazékba, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, kicsit megsózzuk, majd felforraljuk. Ekkor a hőmérsékletet csökkentjük, és hozzáadjuk a paradicsomszószt is. Ha újra felforr, takarékra vesszük és lassú tűzön készre főzzük.

