Elkészítése
A krumplit meghámozom, hasábokra vágom, majd megsütöm. A húst csíkokra vágom. A gyros fűszerkeverékkel vagy a saját készítésű pácunkkal bekeverjük egy kis olaj segítségével. Ezután, ha fűszerkeveréket használunk, egy órára, saját keverék esetén egy napig állni hagyom. Ezek után forró olajon megsütöm. A sütés hossza nagyban függ a hús fajtájától. Ha ez elkészült, jöhet a görög saláta. Az összes hozzávalót felkockázom, majd összekeverem. Leöntöm olívaolajjal, és egy kis petrezselyemmel, majorannával fűszerezem. Készíthetünk hozzá öntetet is, amit a kész, már tálalt ételre szoktak önteni. Elkészítése nagyon egyszerű: a tejföl felét ízlés szerinti mennyiségű piros arannyal, a másik adagot fokhagymával és oregánóval vagy petrezselyemmel ízesítem.

