Elkészítése
A csirkehúst felcsíkozzuk vagy kockázzuk, megszórjuk gyros fűszerkeverékkel, kevés olajon serpenyőben átsütjük, majd a végén egy csipet fahéjjal ízesítjük. A burgonyát feldaraboljuk (kockára vagy hasábra), olajban kisütjük és megsózzuk.
A salátához a paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát felkockázzuk, összekeverjük az olívabogyóval és a darabolt fetasajttal, majd oregánóval megszórjuk.
Tzatziki
A tzatzikit a joghurt és a reszelt, kinyomkodott uborka összekeverésével készítjük el, amelyhez a salátaöntet port is hozzáadjuk.
Tipp
Aki szeretné, pitában vagy tortillában is kínálhatja a húst a salátával és a tzatzikivel, így még autentikusabb gyrost kap. A sült krumpli helyett készíthetünk bulgurt vagy rizst is köretnek, így változatosabbá tehetjük az ételt.
