Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 csipet cukor 1 kk só 250 ml langyos víz Továbbá: 50 dkg sertéscomb (vagy csirkemell) 1 nagyobb uborka 1 nagyobb paradicsom 1 nagy vöröshagyma 1 nagy pohár joghurt oregánó só gyros fűszerkeverék olaj Elkészítése: Tészta készítése: A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ebbe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sziszi72
Beküldte: 2015.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 kk só
  • 250 ml langyos víz

Továbbá:

  • 50 dkg sertéscomb (vagy csirkemell)
  • 1 nagyobb uborka
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 nagy pohár joghurt
  • oregánó
  • gyros fűszerkeverék
  • olaj


Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, és ebbe öntjük a víz felét, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, ujjunkkal kissé elkeverjük, és megvárjuk, amíg 10 perc alatt szépen felfut az élesztő. Ha ez megvan, hozzáadjuk a sót, és a maradék vizet, jól összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarva 1 órát kelni hagyjuk, míg a duplájára nem nő.

Lisztezett deszkára tesszük, kissé átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Kissé kigömbölyítjük őket, és kb. 15 cm széles köröket nyújtunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ismét letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.

200 fokra előmelegített sütőben 17-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Töltelék készítése:

A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. Ha van időnk, kicsit állni hagyjuk (előző nap is meg lehet csinálni). Kevés olajon feltesszük pirulni a húst, ami levet fog engedni, így fog szépen megpuhulni. Fedő alatt puhára főzzük, majd ha puha, akkor már csak kicsit pirosra pirítjuk.

A zöldségeket karikákra vágjuk, a hagymát felcsíkozzuk. A joghurtban elkeverünk kevés oregánót és pici sót.

A kisült piták tetejét levágjuk, a hozzávalókkal megtöltjük, teszünk rá a joghurtból.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
sziszi72
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is