Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- zöldségek (lila hagyma, paradicsom, uborka, kukorica…)
Gyros fűszerkeverék:
- 4 tk oregánó
- 3 tk fokhagyma granulátum (mivel száraz páchoz készül, ne használjunk friss fokhagymát)
- 2 tk édes nemes paprika
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk chili pehely (opcionális)
Elkészítése:
A fűszer hozzávalóit alaposan elkeverjük. Ha több fűszert is készítünk, üvegben tárolhatjuk felhasználásig.
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerrel, és felöntjük fél deciliter vízzel (ha sok vizet enged a csirke, akkor nem kell pluszban ráönteni). Hagyjuk puhára párolódni, és főzzük el róla a felesleges vizet.
A zöldségeket feldaraboljuk, majd a kész hús mellé kínáljuk.