Elkészítése
A csirkecombfilét vékony csíkokra vágom, majd a páchoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem. A húst alaposan beleforgatom a pácba, majd fóliával lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy jól átjárják az ízek. Másnap a húst addig sütöm, amíg az összes páclé el nem párolog, és a hús puhára nem sül. Ha szükséges, öntök alá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki.
Közben a krumplit hasábokra vágom, és forró olajban aranybarnára sütöm. A tejfölt összekeverem fokhagymaporral vagy tzatzikivel, a káposztát vékony csíkokra, az uborkát vékony szeletekre vágom, majd mindezt belekeverem az öntetbe. Tálalásig a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a húsból halmozok egy adaggal a tányérra, mellé teszem a sült krumplit és a friss káposztasalátát.
Sztori:
Megkívántam a gyrost, de otthon nem volt minden hozzávaló. Így abból készítettem valamit, amit éppen találtam a szekrényben, és remek alternatíva lett belőle!
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

