Elkészítése
Hús elkészítése:
A csirkemellfilét tetszőleges hosszúságú csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a felcsíkozott húst hozzáadjuk, és megszórjuk a választott fűszerkeverékkel. Fedő alatt, közepes lángon sütjük kb. 10-20 percig, amíg a hús egy kis levet nem ereszt. Ezután levesszük a fedőt, és tovább sütjük, amíg a folyadék nagy része elpárolog, és a hús szépen megpirul.
Öntet:
A tzatziki öntethez egy kis doboz tejfölt vagy natúr joghurtot összekeverünk 2-3 gerezd összezúzott fokhagymával és kb. 5 cm hosszúságú, reszelt kígyóuborkával. Hozzáadunk egy kis citromlevet, egy csipet sót és fehér borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet.
Tálalás:
A fél tányért salátalevelekkel borítjuk, erre kerül a sült krumpli. A másik felére tesszük a megsütött csirkemellcsíkokat, amelyeket keresztben végigcsorgatunk a tzatziki öntettel. Tálaláskor paradicsomkarikákkal és néhány citromkarikával díszítjük az ételt. Az adagok méretétől függően 1 kg csirkemell kb. 2-3 tányérhoz elegendő.
