Elkészítése
A zöldségeket alaposan megmossuk, és tetszőlegesen felaprítjuk. A káposztát vékonyra szeleteljük, a többi hozzávalót felkockázzuk.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olívaolajba belekeverjük a szárnyas fűszerkeveréket, oregánót, őrölt borsot, köménymagot és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. A pácba beleforgatjuk a csirkecsíkokat, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha előző nap bepácoljuk, még intenzívebb ízt kapunk.
A pácolt csirkehúst serpenyőben szép pirosra sütjük. Közben a joghurtot kevés ételízesítővel és 2-3 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
A felaprított zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük. A joghurtos öntettel meglocsoljuk, és a sült csirkecsíkokkal tálaljuk. Köretként sült burgonya is kiválóan illik hozzá.
