Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyros tál csirkemellből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 0,5 fej káposzta
  • 1 darab uborka
  • 2 darab paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 4 dl joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors
  • köménymag
  • ételízesítő
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 csomag hónapos retek

Elkészítése

A zöldségeket alaposan megmossuk, és tetszőlegesen felaprítjuk. A káposztát vékonyra szeleteljük, a többi hozzávalót felkockázzuk.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olívaolajba belekeverjük a szárnyas fűszerkeveréket, oregánót, őrölt borsot, köménymagot és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. A pácba beleforgatjuk a csirkecsíkokat, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha előző nap bepácoljuk, még intenzívebb ízt kapunk.

A pácolt csirkehúst serpenyőben szép pirosra sütjük. Közben a joghurtot kevés ételízesítővel és 2-3 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.

A felaprított zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük. A joghurtos öntettel meglocsoljuk, és a sült csirkecsíkokkal tálaljuk. Köretként sült burgonya is kiválóan illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/gyros-tal-csirkemellbol/