Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás dödölle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál zsír

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben (épp amennyi ellepi) puhára főzzük.

Eközben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük.

A burgonyát a főzővízzel együtt összetörjük, majd hozzá keverjük a lisztet és fakanállal jól eldolgozzuk.

Zsírba mártott 2 kanállal galuskákat szaggatunk és a sült hagymás serpenyőbe tesszük, ahol jól meghempergetjük (a hagyma megtapad a burgonyán).

Ezután zsírral kikent tepsibe tesszük egymástól távolabb és 180 fokon kb 25-30 percig pirosra sütjük.

Füstölt paprikával, bazsalikommal, sóval elkevert tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hagymas-dodolle/