Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krumplis egytálételek

Hagymás nudli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymás nudli egy igazi házias étel, mely egyszerre egyszerű és laktató. A burgonyás tészta puhaságát a lassan karamellizált hagyma édeskés íze teszi különlegessé és magyarossá. A snidlinggel kevert tejföl frissességet ad hozzá, így lesz igazán kerek az összhatás. Tökéletes választás hétköznapi ebédnek vagy vacsorának, amikor valami gyorsan elkészíthető, mégis finom fogásra vágyunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.12.08.

Hozzávalók:

Elkészítése

A burgonyákat sikáljuk meg és héjában főzzük puhára.

Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lassú tűzön süssük addig, amíg kissé karamellizálódik.

A burgonyát szűrjük le, majd mikor kihűlt akkor pucoljuk meg és burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk és dolgozzuk bele a tojást is (ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet).

Osszuk négy részre a tésztát és mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es darabokat és a végeit vékonyítsuk el.

Lobogó, sós vízben főzzük puhára. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le és forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával.

Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is