A burgonyákat sikáljuk meg és héjában főzzük puhára.
Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lassú tűzön süssük addig, amíg kissé karamellizálódik.
A burgonyát szűrjük le, majd mikor kihűlt akkor pucoljuk meg és burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk és dolgozzuk bele a tojást is (ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet).
Osszuk négy részre a tésztát és mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es darabokat és a végeit vékonyítsuk el.
Lobogó, sós vízben főzzük puhára. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le és forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával.
Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.