Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás nudli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • 1 tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál snidling

Elkészítése

A burgonyákat sikáljuk meg és héjában főzzük puhára.

Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lassú tűzön süssük addig, amíg kissé karamellizálódik.

A burgonyát szűrjük le, majd mikor kihűlt akkor pucoljuk meg és burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk és dolgozzuk bele a tojást is (ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet).

Osszuk négy részre a tésztát és mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es darabokat és a végeit vékonyítsuk el.

Lobogó, sós vízben főzzük puhára. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le és forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával.

Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hagymas-nudli/