Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymatokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 késhegynyi őrölt pirospaprika
  • só
  • ecet
  • 1 dl tejföl

Elkészítése

A szeletekre vágott, becakkozott szalonnát ropogósra sütjük, kiveszszük, és meleg helyen tartjuk. A zsírjában kevés vízzel megpároljuk a cikkekre vágott hagymát.

Megsózzuk, majd zsírjára sütve meghintjük a liszttel, a pirospaprikával, és egy kevés vízzel felengedjük. Néhány csepp ecettel ízesítjük, és megtejfölözve, rizzsel körítve tálaljuk.

A rizsre tehetjük a kisült szalonnát.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/hagymatokany/