Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Brassói

Egytálételek

Hagyományos brassói aprópecsenye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy lábasban felmelegítünk 2 evőkanál olajat vagy zsírt. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsiradékon alacsony lángon üvegesre pirítjuk. Közben a húst felkockázzuk, majd a hagymára tesszük és fehéredésig pirítjuk. A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk és körülbelül 1 percre lobogó vízbe tesszük. Hideg vízbe téve a héjat már egy-két mozdulattal le tudjuk húzni. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
enicipicikonyham
Beküldte: 2018.05.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy lábasban felmelegítünk 2 evőkanál olajat vagy zsírt.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsiradékon alacsony lángon üvegesre pirítjuk.

Közben a húst felkockázzuk, majd a hagymára tesszük és fehéredésig pirítjuk.

A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk és körülbelül 1 percre lobogó vízbe tesszük. Hideg vízbe téve a héjat már egy-két mozdulattal le tudjuk húzni.

A paprika csumáját eltávolítjuk, majd a paradicsommal együtt kockákra vágjuk.

Miután a hús kifehéredett, akkor hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a babérlevelet is. Hozzáadjuk a majorannát, sót, borsot és jól elkeverjük. Ezután szórjuk meg a fűszerpaprikával, amivel szintén alaposan elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Közben kevés piros arannyal is ízesítjük.

Fedő alatt addig főzzük közepes lángon, amíg a hús megpuhul.

Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd egy tiszta konyharuhába bugyolálva leitatjuk róla az összes nedvességet. Közepesen forró olajban pirosra sütjük és egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük.

Mikor a hús már puha, akkor levesszük róla a fedőt és nélküle forraljuk még pár percig, hogy a szaft sűrűsödjön picit. Végül a sült krumplit a pörköltre szedjük és alaposan összekeverjük.

Tehetünk a tetejére hegyes erős paprika karikákat, petrezselymet vagy tálalhatjuk a kedvenc savanyúságunkkal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
enicipicikonyham
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is